Hundträning i +30 grader!!!

Jag önskar att jag levde i en Pripps Blå reklam just nu. Med svalkande havsbad, släta klippor med en massa leende vänner omkring mig, som far runt på klipporna och dukar till en härlig middag vid havet. Men snarare lever jag i en Norén pjäs där vänner runt omkring mig klagar på värmen och jag gör en massa saker som jag inte förstår varför jag gör. Till exempel så fick Linda och jag för oss att vi skulle träna våra små älsklingsvalpar igår. På grund av den tryckande värme som råder nu, så väntade vi till kvällen, ihopp om att det skulle bli lite svalare.....men icke, hett som tusan var det!

Men som de sanna hundtränartjejerna som vi är, lät vi inte lite värme stoppa våra hundars träning ;)

  


Vi började i skogen med ett uppletande.

Jag vet inte om det var värmen (eller det faktum att jag var tvungen att ha på mig långa byxor, plus långärmad kofta för de ettriga myggens skull) eller vad det var. Men jag fick för mig att Cross kanske skulle klara att hitta flera föremål i rutan vi gjort, på samma gång. Vi har ju faktiskt kört uppletande bra många gånger nu. Men ickesanicke. När han hittat det första föremålet så börjar han springa mot mig, men efter ett tag kommer han på att just det, fanns det inte fler saker ute, så han släpper och springer för att hämta den andra saken. Inte bra! Vi får nog vänta lite med det här med flera föremål.........Annars så är han superduktig nu. Kommer in snabbt med föremålen och man märker hur kul han tycker att det är. 

Brorsan Clicker tränar på att hämta hem flera föremål och igår gick det även superduper bra för Team Linda :).Efter uppletet tränade vi lydnad.....går framåt även där!!!!Team Linda tränar: Stanna kvar........Det krävdes en hel del bus för att få hundarna motiverade till träningen!Clicker flyger fram........Clicker skadades förra veckan i ett bus, med sin kompis Dexter. En klyven tunga blev resultatet av det buset........Ser ni hur tanden sticker fram genom tungan :)När det var dags för brorsorna att få busa, då var det konstigt nog ingen som var trött av värmen!

Men jag kan säga att Cross somnade ovaggad när vi kom hem, helt slut var han lilla gubben! Idag är en tripp till havet det enda som står på agendan för Cross. Själv ska jag träffa en kompis som jag inte träffat på länge, så det är nog dags för mig att sätta igång att baka något smarrit snart. Men inte till mig då som håller på med GI mat, utan bara till henne ;)

Igår blev det en ost- och skinkomelett med en fräsch grönsallad till, väldigt mättande och gott!!!! Dessutom går den supersnabbt att göra vilket alltid uppskattas här hemma :)

Receptet kommer här:

2 pers

5 ägg
4 dl mjölk eller helst grädde
5 tunna skivor Brie ost
100g finstrimlad rökt skinka
Körsbärstomater
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk, tillsätt salt och peppar. Lägg skinkan i en pajform, lägg Brieosten i en cirkel, lägg i halverade tomater. Pajen blir lite vattnig om du inte tar ur innehållet i tomaterna, en smaksak tycker jag. Jag tog tomaterna som de var. Häll på äggstanningen. In i ugnen ca 20-25 minuter. Garnera med något grönt. Klart!

Ha en underbar dag!


  


Kommentarer
Postat av: Nina

Vad roligt att ni tränade igår, skulle också velat varit med. Men Aqila åkte på semester i sön, hade glömmt bort det.

2010-07-13 @ 10:24:18
Postat av: Ingrid

Om du ska köra flera föremål efter varandra så rekommenderar jag att du först gör två separata korridorer innan du lägger två i samma korridor. Själv brukar jag bygga upp med minnesbildsträning enligt följande princip:

1. Ett föremål i en korridor. Ökar tiden från det jag lägger ut till jag skickar. Kan sedan gå i från korrioren efter synretning och ta en liten promenad på 5-10 minuter innan jag går tillbaka och skickar.

2. Vallar två korridorer med ordentligt avstånd mellan. Lägger ut i korridor 1. Flyttar sedan till korridor 2 och lägger ut. Börjar sedan skicka i korridor 2 först, dvs den färskaste retningen. Sedan går jag tillbaka till korridor 1 och skickar.

3. Sedan gör jag samma sak fast utan synretning, dvs lägger ut föremålen när hunden är i bilen.4. Två föremål i samma korridor väntar jag med ganska länge. Jag vill först lära hunden att inte byta föremål och det gör jag separat. Kan beskriva när vi träffas hur man kan träna att föremålet ska in innan hunden får plocka nästa även om han har fått vittring på det.För att slippa förflyttning kan jag även göra korridorer åt fyra håll - där jag står i korsets mitt. Vrider mig då bara 90 grader vid varje skick.Tack för receptet! Kanon detta med matinspiration:-)

2010-07-13 @ 10:39:11
URL: http://www.kennelenduro.se
Postat av: Angelica

Du Ingrid, det känns som att du får visa mig nästa gång vi ses :)Nina: Du är välkommen närsom när vi tränar!

2010-07-14 @ 07:44:23
Postat av: Lena

Hundträning i 30 grader?? du är galen:-) jag som knappt orkade ligga ute vid poolen.

Nu får du snart köra en liten uppvisning med vovven och visa allt vad han kan.

2010-07-14 @ 11:45:47
Postat av: Ann-Margret & Vinja

Vad flitiga du och Linda är som tränar fast det är så varmt.

Här hemma blir det mest att hitta nått svalt ställe, oftast vid fläkten.

Så mycke träning har det tyvärr inte blivit. Är ju alldeles för varmt, blir ju inte ens svalt på kvällen. Fast igår så träna Ingrid och jag och vi hade faktiskt tur att det blev jätte molnigt och blåsigt mot kvällen. Så det var rätt lagom temperatur då.Ska bli kul att träffas på kennel lägret och se hur stor han blivit.Sköt om er i värmen.

2010-07-14 @ 14:41:22
URL: http://heratorpetsvinja.webs.com/
Postat av: Smsa Låna

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din blogg, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din blogg på BlogLovin'!

2011-07-20 @ 02:55:56
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0