Solglasögon och supersnabb mat!

Välkommen sol!

Skiner solen på er, hoppas det. Visst blir man på gott humör när solen skiner så här härligt varmt som den gör nu! Igår passade jag och bebisarna (Cross, Emil) på att sticka iväg på en liten tur.

Cross blir bättre och bättre på att gå på min vänstra sida och han drar sällan i kopplet. Om det inte kommer någon och går förbi såklart, då får jag använda all kraft och mycket korv för att han ska fortsätta att ägna mig uppmärksamhet. Vi fortsatte också med clickerträning i några kontaktövningar. Till en början gick det inte alls bra.



Ser du något konstigt med den här bilden, om du tänker kontaktövning?

Ja, det stämmer du har tyvärr rätt. Det var som sagt var en soligdag och självklart satt solbrillorna på. Tyvärr så glömde jag ta av dem när jag körde kontaktövningar med Cross till en början. Jag förstod inte varför han inte fäste blicken på mig....

Ibland undrar man???

Nåväl när jag kom på mitt misstag så gick det bättre. Vi strosade runt lite och Cross visade sig ha ett intresse för gamla fornlämningar.





Cross hittade bilder på hundar.

När vi varit ute någon timme gick vi tillbaka till bilen. Då upptäckte jag att jag tappat kopplet. Jag försökte säga till Cross "sök kopplet" han bara tittade på mig...... QUE?? Fick vackert leta själv. Så 1 timmes utflykten blev till 2 timmar innan jag hittade det där j---la kopplet.

När vi kom hem hade maken vaknat och det blev en snabb dusch och sen åkte vi och käkade på Texas Long Horn. Ett amerikanskt ställe som finns lite varstans i Sverige. De har suuuuveränt god mat, glömde tyvärr kameran.

Vill ändå bjuda på ett middagstips. Den här maten är såååå god och tar typ 7 minuter att göra eftersom pastan är färsk. Vår favoritpasta är den färska med citronsmak. Har ni inte testat den gör det!!!



Så här ser förpackningen ut.






Sååå gott och snabbt att göra.

Pasta sås:
(2 pers)

1 pkt finklippt bacon
Ca 1/3 dl finhckade soltorkade tomater
2 dl lättcremé fraiche
2dl vispgrädde
Torkad basilika eller färsk
Peppar
Salt

Stek bacon utan fett, häll på tomater och resten låt koka ihop. Red av om du vill ha krämigare sås.

Var noga med att inte koka pastan för länge!

Smaklig måltid!

Ha en underbar dag!

Grattis alla mammor!

Vilken uuunderbar morgon och start på dagen jag haft! Innan jag berättar om det så vill jag bara säga tack till alla som påminnt mig om att jag skrev "söndagmorgon" i gårdagens lördagsinlägg, tack! Det är inte lätt att hålla reda på dagarna när man är föräldraledig. Får skylla på det :).

Hör nu på god vänner så ska jag för er berätta. Vad min gosse gjorde......



Jag blev väckt 05.30 av min man som frågade om jag ville äta frukost med honom, innan han gick och lade sig (han har jobbat natt). Självklart ville jag det. Så här såg frukostbordet ut!

Gissa om jag blev glad! Jag hade glömt bort att det faktiskt är morsdag idag. Dessutom är det min första morsdag som Emils mamma och det hade verkligen inte min älskade gullpluttsman glömt bort. All världens pussar till dig älskling!!!!

 

Blev rejält mätt av den här räkmackan!



Det jag blev gladast över var denna bukett, som han någon gång i natt plockat åt mig! Visst är den fin!



För ett par veckor sedan var vi i en inredningsbutik och då sa jag till min man att jag ville ha just en sådan här isolerande karaff, nu till sommaren. Han brukar ALDRIG komma ihåg sånna här små tips (läs: vill ha i present någon gång) som vi kvinnor kan ge våra män. Så gissa om jag blev förvånad när jag öppnade paketet! Tack Emil kanske jag ska säga också!



Min 14 åriga dotter (som är hos sin pappa nu) gav mig tidigare i veckan detta fina halsband! Hon är otroligt omtänksam och hittar alltid så fina presenter. Älskar dig J!!!

Igår blev det inte någon särskild hundträning. Cross busade som vanligt och det roliga är att han blivit så fin och lugn med Emil. Nu känner jag faktisk att jag kan ta ögonen från Emil, när han ligger på golvet någon sekund, utan att oroa mig för att Cross ska attackera honom, bita honom i fötter, slicka på hela honom, ta hans leksaker och bita sönder och framförallt det som Cross haft dille på, att ta Emils napp och på en hundradels sekund bita hål i den.



Emil tycker det är kul när den där håriga saken kommer och hälsar på!



Bebisarna med sina leksaker!

Ha en underbar söndag och tänk på din mamma idag! 



Träning med Clicker

Morgonstund har guld i mun eller kanske ösregn som det är denna tidiga söndagmorgon. Riktigt öööööösregn är det! Igår blev det träning med Linda och Cross lilla brorsa Clicker. Då var det sol :). Lilla brorsa eftersom Cross såg ut som värsta biffen bredvid, måste skilja fler kilo emellan dem.



Först hälsade de lite avvaktande på varandra. Det är ju ändå nästan 2 månader sen sist.



Sen blev det så mycket bus så vi knappt kunde ta kort på sötnosarna för de for runt som två små vilddjur!

När syskonen hade hälsat ordentligt gick Linda och jag och la ut spår och vallade en liten valpruta åt dem. Medan vi gjorde det fick killarna vila.



Att sitta i bilen och vila/vänta var väl inte såååå kul tyckte killarna.

När spåren hade legat ca 40 minuter hämtade vi Cross som var först ut att spåra. Han har ju visat tidigare att han är en fena på att spåra. Vilket jag tidigare även skrytit med på denna blogg. Jag vet inte vad det var som hände, men utan och gå in på några närmare detaljer kan man väl säga att DET GICK SKITDÅLIGT!

För Clicker däremot gick det mycket bra. Han använde både näsa i marken och i luften, tappade spåret och hittade det snabbt igen. Samma sak när det gällde rutan, där hittade han snabbt föremålen och som en bumerang var han tillbaka hos matte Linda igen.

Hur rutan gick för Cross......inga kommentarer!



Spåresset Clicker!



Clicker flög fram genom stockar och sten för att överlämna leksaken till matte och få sin busbelöning. Jäklar vad snabb den valpen är!!!!

Efter skogsträningen som jag av vissa skäl inte vill skriva mer om gick vi till en äng för att träna lydnad.



Clickerträningen gå framåt......alltid nåt!



Ögonkontakt har han blivit riktigt duktig på!!!!



Bus/belönings träning av......matte. Måste lära mig släppa loss lite mer!



Clicker har kommit längre i sin clickerträning och här får han belöning när han står med en tass på en skärbräda. Varför skärbräda? Jo, det är en förberedelse för ställande (tror jag det var).

Det var en helt underbar dag och jättekul att träffa Linda som kan så mycket mer om hundträning än jag, och helt ärligt så kan väl de flesta det :). Vi ska försöka träffas regelbundet och träna med gosisarna! Igår blev det en riktigt intensiv träningsdag. På slutet hann vi även med lite inkallningsövningar som Cross och jag så väl behöver!

På vägen hem från hundträningen stannade jag till på McDonalds och köpte lunch. Varje gång jag ätit på Mcdonalds säger jag till mig själv att det var sista gången jag köpte sån där skitmat. Ändå är det så snabbt och smidigt (gott, tveksamt) att jag inte kan låta bli vissa gånger. Men det här var verkligen sista gången!

Vi åkte hem och tog det lite lugnt men det blev ingen lång vila varken för honom eller mig för vi var bortbjudna på kvällen. Maken jobbade :(. Aldrig kul att gå bort ensam, tur att Cross var med och Emil såklart!



Smörgåstårtorna var så smarriga att det gick ner både en och två bitar, mums!

När vi kom hem somnade Cross och jag helt ovaggat om man säger så!

Vi får se vad som händer idag, borde verkligen träna spår......men Cross får nog vila. Ja, så får det bli!

Allt gott till er alla!

BADKRUKA!

Eftersom jag lyckades se solen ett par gånger i går så bestämde vi oss för att gå ner till havet. Cross har vid tidigare tillfällen, då vi varit vid stranden inte visat några som helst tendenser till att vilja gå i. Nu var det dags att sätta badkrukan på prov!



Först lattjade han med Björn vid strandkanten.



Sen när vattnet gick upp till magen var det precis som att se husse (när vattnet är under 29 grader), han skakade och sprang upp till mig för att värma sig.......



PoseiDOG!



Dessa herrar kom på besök. vad fina de är tänkte vi först......



...tills vi insåg att de var där on a mission, att attackera alla hundar som badar i deras territorium!

Trots att vi kastade i pinnar och till och med Björn försökte locka ut Cross i vattnet, så vägrade han. Han gjorde någon slags trippande dans och for med ilfart upp på land och skakade desperat av de få droppar som lyckats fastna i hans päls. Dessutom hade han ju tur att svanarna kom, kanske lite väl lägligt (hade Cross något med detta att göra???) så det blev att gå hem. Resten av dagen så tog vi det bara lugnt.

Igår var vi dessutom barnfria så jag och maken passade på att mysa lite.



Det blev grekisksallad.



Ytterligare en favorit, plockmat!



Crispy chicken, mums!!!

Så såg gårdagensmiddag ut och det var såååå gott och mysigt att bara sitta och plocka och äta hela kvällen.

Imorgon ska Cross och jag träffa Linda och Cross brorsa Clicker och träna lite med smågrabbarna. Ska försöka att ta mycket kort och kanske blir det även lite bilder från morgondagens middag med!

Prao igen!

Ohhhhh vilken härlig dag vi hade Cross och jag igår! Fast på var sitt håll. Det var dags att ta med Cross till de tuffa grabbarna och tjejerna igen. På schemat stod skytte. Vi tyckte att det kunde vara bra för Cross att få hänga med och intressant att se hur han skulle reagera på skott.



Tyvärr hade vi regn och det blev dåligt med bilder : (



Cross var som vanligt i busartagen!

Cross reagerade, som vi redan innan misstänkt, med stort lugn. Han brydde sig inget om att det sköts om och om igen hela dagen. Dessutom så fixar han att ligga instängd i bilen utan minsta lilla pip. Ja, jag har sagt det förr HAN ÄR HELT FANTASTISK VÅRAN CROSS!

När han kom hem var han och maken ganska trötta och jag med. När Cross var på prao med husse passade jag på att shoppa inredningssaker till hemmet. Jag for runt i alla inredningsbutiker som jag kunde hitta, men det slutade ändå med att jag kom hem och istället beställde på nätet! Jag är mycket intresserad (fanatisk kanske) av inredning och maken med (som tur är) och jag slukar väl ett tiotal inredningstidningar i månaden minst :). Hemma hos oss är det alltid något stylingprojekt på gång, nu senast köket som böööör vara klart om ca en vecka eller två eller tre.... Tänkte lägga ut lite bilder då för den som vill se vårt svartvita kök! Nästa projekt är att inreda vårt "hundrum". När man kommer in i vår hall har man direkt till höger ett sovrum som Björn har haft som sitt eget, men tanken är att lilla baby Cross också ska få flytta in. Så det blir lite bygga där inne för att de ska trivas.....:) Återkommer om detta! Maken är väl inte direkt informerad om detta än om man säger så.....:)

Nåväl kvällen blev lugn för oss alla.



Hyrde den här filmen som många sagt skulle vara asrolig! Skrattade väl nån gång, men inget att rekommendera precis.



Till middag blev det lasagne som är en favorit här hemma, eftersom man kan variera lasagne hur mycket som helst. Förr gjorde jag alltid egen bechamellsås, men inte längre. Knorr har en färdig variant som verkligen är supergod, testa den!

Ha en underbar dag och pussa extra på era hundar!

Dagens tips!

Igår var det ju tänkt att vi skulle grilla, men maken höll på att fixa i köket så det drog ut lite på tiden och barnen hade inte lust att vänta. Jag vet inte hur era barn är men mina barn funkar så att de tror att mat görs i en handvänding "mamma när är maten färdig" och så efter en minut igen "mamma när är maten färdig"........

Så igår blev det att steka köttet. När jag surfade runt på nätet hittade jag ett gammalt favoritrecept på en suuuuupergod sås. Om ni bara ska göra en sås till i livet så måste ni göra den här!



Världens godaste pepparsås!!!



Dagens middag igår! Hade även på färdigköpt bearnaisesås, ingen hit! 

 
Jag älskar att laga mat och är helt tokig i såser och har ni något gott sås recept får ni gärna tipsa mig!

Här kommer receptet:

2 msk kalvfond
Torkad grönpeppar smulad efter smak (jag tog ca 1 msk)
1 dl rött vin
2dl vispgrädde
2 dl cremé fraiche
Soya (för färg efter tycke)
salt
malen svartpeppar

Koka vin, fond och grönpeppar tills hälften finns kvar. Häll i det andra och låt koka ihop. För tjockare sås red av. That´s it!



Något som jag också gör ofta är tomater i ugn med flingsalt och olivolja. 10 minuter i 220 grader och de blir supergoda! Denna bild är innan tillagning.

Idag blir det skogen igen med Emil på ryggen eftersom maken jobbar.....igen :(

Ska försöka blogga senare ikväll om hur dagen blev, tills dess må så gott alla schäferdiggare out there!







Sommarkänsla

Idag har vädret varit varmt och soligt och regnigt. När det var sol passade jag och Cross på att åka en sväng till skogen. Känner att det varit lite hoppigt med hans träning. Nu nästa vecka har jag bestämt mig för att i stort sett bara träna inkallning för där har han (tack vare mig) gått tillbaka. Han kommer när han känner för det och så vill jag inte ha det! Jag håller också på att försöka få ihop en tid med Linda brorsan Clickers matte, så att vi kan träna ihop. Ser fram emot det!

Idag har jag av någon anledning VÄRSTA sommarkänslan och grillning står självklart på schemat till kvällen. Blev tipsad om ett supergott bubbligt jordgubbssommarvin. Känns som att den flaskan kommer att öppnas ikväll :) Igår kväll hade vi gäster och vi kunde sitta ute ända till klockan 23, härligt! Hej, hej sommartider......



Cross och jag tog stigen ner till havet och då möttes vi av denna vy....hej, hej sommartider!



Eftersom kommandot "stanna kvar" fungerar skapligt, lät jag sötnosen posera för att få en ännu bättre vy :)

Sen gick vi stigen tillbaka upp i skogen och tränade lite kontaktövningar. Hade tänkt att träna inkallning men så fort jag ska sticka iväg och gömma mig kommer han som ett skott. Det blev mest att vi gick och njöt. Så härligt att vara i skogen när solen skiner genom träden och det enda man hör är fågelkvitter och löven som vajar i vinden (det lät fint kanske skulle starta en poesiblogg också, naevars det är inget för mig).





Hade glömt vatten, men vad gör det när man är i skogen.



Har köpt mig en specialpåse som jag har hans godis i. Bara jag rör handen dit sätter han sig supersnabbt med den här sötnosblicken.



Blev lite kamp också på slutet.

Ha en fortsatt härlig söndag!

Vet ni förresten att jag älskar kommentarer till mina blogginlägg, så skriv gärna nåt. Vad som helst som är snällt!

Vilken överaskning!!!

Vi har under de senaste två månaderna renoverat vårt kök. Anledningen till att det som från början var ett två veckors projekt blivit två månader är ju självklart för alla som läser denna blogg! Så alla stunder som min man haft "ledigt" har gått till att fixa saker i köket, el, rör, skåp, kakel, tapetsering......han är stark som en oxe och klagar aldrig men jag har märkt på honom att det här med köksrenoveringen verkligen tagit på hans krafter (plus att finnas där för mig i  Cross träning) och flera gånger har han sagt att han önskar att allt var klart. Så vi bara kan ägna oss åt det som är viktigt i livet, barnen och hundarna.

Så nu när han skulle åka bort så anlitade jag hantverkare som fixade golv och fogning av kakel och satte upp lister.



Det svarta golvet är det nya. Innan var det ljusa klinkerplattor.

Medan hantverkarna höll på hemma så var jag ute med barn och Cross halva dagen och resten av dagen har jag fixat i huset så att allt skulle vara välstädat och snyggt tills han kom hem. Jag tog till och med tag i utemiljön och klippte gräs, planterade etc.......fasiken VAD TRÖTT JAG HAR VARIT!

I går åkte jag två av mina härliga söner och självklart Cross ut på picknick.



Så här mysigt hade vi det :)






När jag vände ryggen till var Cross snabbare än blixten framme och snodde en macka.
Jag sa ifrån på skarpen!!!



Då kom den här.....förlåt matte, förlåt.......



Cross var mycket intresserad av allt gott vi hade med till picknicken, utom jordgubbarna.
När jag smakade fattade jag varför. De luktade ingenting och smakade vatten. Köp inte de svenska jordgubbarna än, är ett råd från mig!



Nästan klart :)

Men hur reagerade maken då när han kom hem och blev allt klart undrar du säkert. Som svar på din andra fråga kan jag säga att allt blev nästan klart några små lister kvar bara. På första frågan svarar jag: HAN BLEV SÅÅÅÅ GLAD!!!!Fick tårar i ögonen och mumlade något om en sten som hade lättat från hans bröst. Alla som någon gång renoverat vet vad jag pratar om. Hela kvällen igår gick han flera gånger till köket och bara andades och log! Det blev en mycket mycket uppskattad överaskning! Nu har vi "bara" lite små fix kvar.

Idag jobbar han igen så jag vet just nu inte vad jag ska hitta på........vi får se :)



Jag hade dessutom klippt av mig 15 cm av håret och klippt lugg. Där är min underbara make som ALLA andra män.....han märkte det inte :)

Ha en underbar lördag!

Över gränsen???

Whiiiiiiiii, vilken helt underbar dag det är idag! Solen skiner och himlen är klarblå fast klockan bara är 06.06. Idag kommer min man hem efter att ha varit borta hela veckan. Ska bli så underbart att få träffa honom igen, har längtat riktigt ont mycket efter honom. Tyvärr ska han jobba i helgen igen :(.

Dessutom så har jag förberett en överaskning till honom som jag vet att han kommer att bli superglad över. Därför blir mitt inlägg idag inte så långt för överaskningen är inte riktigt klar så jag måste jobba på om man säger så.....berättar mer imorgon.

Igår lämnade jag Cross i 1 1/2 timma. Det var första gången som han var själv så länge. Cross bjöd också på en överaskning när jag kom hem. Förrutom att han måste ha gått och kissat för det låg som en flod av kiss i köket dessutom hade den lilla ljuvliga saken bitit sönder Björns biabädd och ett hav av små små skumgummibitar låg över, ja i stort sätt hela köket och hallen där han fått husera fritt. Om han inte hade leksaker? Jo, flera stycken....helt orörda!

I vilket fall som helst så köpte jag en bok som jag inte kunde motstå när jag var borta! Jag har en sådan till alla mina barn och nu har även Cross en. Tror han kommer ha mycket glädje över den när han blir vuxen och tittar tillbaka på sitt valpliv.......nja kanske har jag gått över gränsen? Det är ju trots allt en tuff schäfer jag har ingen liten skakig mammasökande Chiuaua (stavas det så?).



Ska fylla i vikt och längd......förlåt mankhöjd nu!

Tack Ann- Margret för filmen på Cross!!!

Ha en underbar dag alla läsare som jag ser blir fler och fler :)


Sitt, stanna kvar.....



Vi tog en promenad ner till hamnen där vi bor.



Han har länge kunnat sitt, idag övade vi in "stanna kvar".


Jag tog med Cross och Emil ut på en promenad i regn och lätt dimma. VAD SEG DEN HÄR VÅREN ÄR! Knappt har man fått en härlig varm sommardag förrens det blir regn och just nu en kvalmig hetta. Har ni det så här kvalmit också? Säger man kvalmit i hela Sverige, eller är det bara här i Östergötland?

Idag gick vi ned till havet. Dels för att träna Cross att bara gå på min vänstra sida. Han klarar det mer och mer. Problemet är lite nu att när han är lös och jag säger "hopp och lek" så går han fot på min vänstra sida i alla fall. I och för sig så förstår han nog inte vad jag menar med "hopp och lek". Har ni några tips på hur jag ska få honom att förstå det? Nästa gång ska jag ta med en leksak och se om det hjälper.

Dels så fortsatte jag med clickerträningen. Jag sa åt honom att sitta. Sen höll jag en korvbit långt ut på min vänstra sida och min clicker bakom ryggen. Varje gång Cross tittar på mig och inte på korven och snällt sitter kvar, clickar jag och snabbt som attan får han korven.

Eftersom han kunnat sitt så länge nu så provade jag "stanna kvar". Ungefär samma metod som ovan. Han satt kvar i flera sekunder!!!!!Kolla in nästa bild han satt kvar så länge att jag kunde fota. Ser ni vilken sida han sitter på min ängel....den vänstra :)



DUKTIG HUND!!!!




Nostalgi



Den första gång jag såg dig........då var du så här pluttig!



12 veckor gammal, stentuff med en god Havanna i munnen :)



Jag har sagt det förr....sååååå söt!



Sleeping beauty!





Titta på mig.....jag är också såååå söt!


Det här skulle egentligen ha blivit ett inlägg om clickerträningen vi hade häromdagen. Men nu är det så att min älskade make har åkt iväg på utbildning och fick fel minneskort med sig, så det blir istället en tillbakablick. Imorgon har vi haft Cross i 1 månad! Tiden har verkligen gått fort och mycket har hänt. Från att ha varit en ledarlös liten HÅRT bitande vilddjursvalp eller varför inte monster. Till att nu lärt sig flera olika kommandon, biter mer på sina leksaker än på oss, kelig och söker kontakt och vill vara med.

Cross har allt en hund ska ha tycker jag. Han är så cool och lugn samtidigt som han är nyfiken och pigg på att lära sig. Han skäller inte heller trots att flera hundar skällt på honom. Det är något både jag och min man tycker är superviktigt i en hunds uppfostran, en hund ska skälla på kommando INTE annars.

Annars så är det ganska lugnt här. Jag har känt mig så otroligt trött de senaste dagarna så någon superduper stimulerande träning har det inte blivit för Cross, mer mys och bus. Var så nära att ta upp honom i sängen igår, men det gjorde jag inte. Inga hundar i möblerna hos oss inte! Ska ta mig i kragen och fortsätta med clickerträningen idag.

Ni som har hundar, får de vara i era möbler?


Spårträning



Cross håller koll på att jag hänger med.



Cross letar efter husse.




Ja, då är man ute och spårtränar också. Vi tog vid där vi slutade på valpträffen kan man säga. Vi körde några korta spår. För dig som läser detta och inte har en aning om vad korta spår är eller kanske rent av vad spår träning är, kan jag berätta lite kort vad jag nyss lärt mig. Man kan träna spår på tre olika sätt vi valde synretning idag. Det vill säga: Cross ser en för honom bekant person (husse) som går iväg. Jag tog undan Cross så han inte såg var husse tog vägen. När husse gömt sig visar man platsen där husse började gå iväg och pekar (ev säger: sök spår). Cross började direkt nosa och snabbt följde han husses doft och när han kom fram till husse så blev det buskalas. Cross klarade korta spår (ca 50m) klockrent, men när vi provade med lite längre spår så hittade han en hel del annat att spåra som var mer intressant, rådjursbajs t.ex.

Hundens luktsinne är helt fantastiskt. Att Cross lyckades hitta husse beror på att fotsulor (även handflator) lämnar ifrån sig fettsyror. Dessa tränger till och med igenom skor! Vittringen som man säger faller till marken snabbt och fastnar. Det är en hel vetenskap detta med spår, men jag tror att jag stannar där ( kaaaan bero på att jag inte heller kan mer än :) ).

När vi kom hem så verkade Cross så pigg att vi började att träna in clicker. Hur det gick.....det måste ni läsa om imorgon!

Vill även tacka alla som kommenterar.....JÄTTEKUL!!!







Första valpträffen



På väg ut på träning



Jag tittade och lyssnade noga på när de andra valparna tränade......



....det gjorde Cross med.



Ingrid instruerade pedagogiskt och tydligt.




Ändå satt jag där och undrade......vad sa hon...när skulle jag ge godis..??



Självklart var maken och lilla Emil med :)



Kennelmamman Ingrid med sin Allt-I



Efter all träning fick valparna busa loss och det gjordes rejält!



Hela gänget!



Med spänd förväntan åkte vi till Eskilstuna och KennelEnduro för den första valpträffen. Medan vi åkte sken solen starkare och starkare och när vi kom fram var det sol och 25 grader varmt. Kan en valpträff starta bättre? Vi var tre stycken från cuperkullen, "kennelflickan" Ann-Margret, plus att min underbara man och lilla Emil var med. Många frågar hur man hinner med både valp och bebis. Jag har ju turen att ha världens bästa man som hjälper till med allt och som dessutom är en duktig hundförare själv. Det är en stor fördel. Snart ska vi snart båda två vara lediga 10 veckor tillsammans....längtar sååå efter det!

Vi satte igång nästan direkt med kontakt- och inkallningsövningar. Lite budföring hann vi också med. Hur gick det för Cross kanske du sitter och funderar på nu. Det gick superbra för Cross efter förutsättningarna han har och då tänker jag på en viss halvtrög matte som han tillhör :).

Efter detta bjöds vi på en härligt god gryta och sen var det dags att åka till Kjulaskogen. Där satte vi igång med spårträning. Det gick riktigt bra för alla valparna, men Cross var naturligtvis bäst :). Riktigt kul att se att han hade ett sånt spårintresse! 

Ett tips till alla som ska köpa valp är att verkligen kolla upp kenneln. En bra kennel har ett stort intresse för valpen även efter försäljning. Cross kommer ju från kennel Enduro och kennelmamman Ingrid är helt suverän och kan allt om schäferhunden och träning. Förutom att hon anordnar valpträffar och kennelläger så finns hon alltid tillgänlig för att ge kontruktiv kritik. Hon hör av sig och man märker verkligen att hon är mån om att det ska gå bra för alla valpar som hon sålt. Dagens ros till dig Ingrid!

Nu är det bara att träna och försöka komma ihåg allt man lärt sig och jag ser redan fram emot nästa valpträff! Jättekul var det också att träffa Cax matte Theres och söta Chigas husse Jonas. Tack också Ann-Margret för att du var med och figgade och tog så många fina kort!





Kan verkligen rekommendera denna bärstol från Vaude, den heter Butterfly!

 












Cross den ettriga lilla saken...en blandras???

 


Alla leksaker måste kampas om!


Cross är inte den som ger sig i första taget...om man säger så.



And the winner is......Björn som alltid....än så länge.


                                               Vad joooooobbig han är den här killen!



                          

                                           Det är kvalité på hundleksaker.....NOT!


Vi har haft fullt upp här de senaste två dagarna. Dels så fick vi fara med ilfart till sjukhuset för lilla Emil hade blod i sina kräkningar. Efter en hel del prover så är vi nu hemma igen och han har fått medicin. Så nu kan vi andas ut lite och fokusera på Cross och hans träning. Igår hade jag så dåligt samvete för att han inte fått så mycket stimulans de senaste dygnet så jag tog med honom ut till skogen för lite kontakt- och inkallningsövningar. När jag parkerat bilen (ja, jag tog bilen fast vi bor så nära) så kopplade jag honom. En liten bit bort ser jag en tax som är ute och går med sin husse och matte. Han drar så mycket åt vårt håll att han plöjer hela grusvägen där han far fram. När de kommer närmare så händer det som jag också har hört drabbat flera bla brorsan Coola Pompe.
 - VAD ÄR DET FÖR RAS, säger de? Det är en schäfer säger jag. Då kommer slutklämmen.
 - Vad ovanlig han ser ut, det ser inte ut som en schäfer.

Inte nog med att de förolämpade Cross, dessutom frågade de om deras gläffsande, stressade lilla tax fick hälsa.
- Han får inte hälsa på andra hundar än, sa jag sen gick vi. När vi gått några steg så hörde jag att kvinnan sa:
- Vad söt han var.
Jag förlät dem direkt. Vi hade en härlig stund i skogen till slut. Idag står det vaccinering på agendan och min man ska hjälpa mig att träna inkallning. Jag har också bestämt mig för att köpa en dagbok där jag ska skriva upp varje dag vad jag eller rättare sagt Cross ska träna och sedan skriva lite hur det gick. Avaktar lite med valpkurs beslutet.

Här kommer min lilla älskling igen, är han inte den absoooolut sötaste lilla valp ni sett?


Miljöträning på hög höjd...



Men vem är det som kommer här.......?




Kan det vara....?



Ja, det är lilla Cross som är ute och "miljötränar".




Han är snabb som blixten, biter hål i vilken skyddsärm som helst, han är Cross, den tuffaste polishunden av dem alla!



Eller kanske inte riktigt.....än har han inte växt i selen och kommer nog heller inte att göra det.....kanske :)

Idag har varit en underbar dag och Cross var med på jobbet. Han tulltar runt och hälsar glatt på alla och är helt orädd. Inte ens en dundrande hellikopter kunde skrämma honom, tvärtom så blev han intresserad och ville hänga med. Han charmade naturligtvis alla och har hamnat i en hel del mobilers fotoalbum idag! Vi märker också att han tar efter våran Björn också. Tulltar efter honom och tar Björn upp en pinne, ja då gör Cross det med. Om han nu inte får för sig att han ska ha samma pinne som Björn. Han kämpar och sliter och ger sig inte i första taget. Men Björn (han biter igenom en skyddsärm.....ajjjj) är väl inte den rätte att ge sig på :)

Man kan tro att en dag som denna med så mycket nya intryck och upplevelser kunde ta slut på alla krafter hos honom, men icke sa Nicke. Han for som ett skogsvrå genom huset och jag fick busa ned honom tills han somnade den lilla sötnosen. Imorgon är det som vanligt fokus på inkallning och koppelträning och jag ska ta ställning till om jag verkligen ska gå en valpkurs med honom. Känns som att vi klarar oss rätt bra nu. Alla schäferdiggare vad tycker ni? Ska jag anmäla oss eller inte?

Ha en trevlig kväll!


Vilken härlig dag!



Allt luktar ju sååå gott!






Strike a pose



Kolla in mina öron, nästan...nästan uppe!

 




Bloggaren med baby

 

Ja, det blev skogen för oss idag. När vi väl kommit dit så började ösregnet men vad bryr sig en liten valp om sånt. Idag hade jag bestämt mig för att Cross bara skulle få gå och luffsa och upptäcka välden. Ingen tokig matte som ska vara rolig eller gömma sig. Till saken hör ju också att det inte är lika lätt att träna hund i terräng med en baby på magen.

Idag beställde jag en bärstol från Vaude som jag hoppas kommer snart. Lilla sonen börjar bli så stor nu att det är osmidigt att ha honom på magen. I en bärstol blir man mycket friare och man ser sina fötter, vilket är en fördel när man har en valp som springer runt benen hela tiden. För det var just det som hände idag. Cross som tidigare gånger när vi varit i skogen kört lite sitt eget race, var nu helt fokuserad på vart jag var och han vek inte många centimeter från mig. Känns SKITBRA!

När vi sedan kom hem gav jag lilla sonen, även döpt till Emil, mat och sedan var det dags för en eftermiddagslur för honom. Då gick jag ut med Cross i trädgården och busade lite. Efter en stund kastade jag iväg leksaken och han sprang efter och hämtade och kom tillbaka snabbt som ögat till mig, och sådär höll han på om och om igen! Han är så duktig min Cross!

Känner mig helnöjd med dagen :)




Egen strand



Cross på sniffarrunda




Hit men inte längre! Blivande badkruka?



Söööööööööööt!




Lilla Cross har en skön style när han sover :)


Äntligen har jag lyckats få in lite bilder!

Vi har turen att bo 3 minuter från havet och 8 minuter från skogen. Igår valde vi att gå ned till havet. Förra året byggd kommunen ett hundbad här. Det är en fin liten strandremsa med tillhörande grönområde för rastning, inhängnat och med stora tunnor för hundbajs. Trots detta så låg det fullt med hundbajs längs hela standen. Dessutom hade någon eller några roat sig med att krossa flaskor så det stack upp glasbitar här och där i sanden. Hur är man funtat i huvudet när man gör så? Jag säger bara: VARFÖR FINNS SÅNNA MÄNNISKOR!

Så det blev ett snabbt besök och vi gick en promenad istället. Jag hade barnvagnen (med tillhörande bäbis) med mig och det är superbra när vi koppeltränar. Jag vill ju att Crossen hela tiden ska gå på min vänstra sida  Men när vi går utan barnvagn så vill han helst gå i zickzack framför och bakom mig. Jag har fullt upp med att locka och på alla sätt få honom att förstå att det är på vänster sida som det är himla kul att gå på. Men har man en stor barnvagn med sig så faller det sig naturligt att gå på samma sida hela tiden. Det gör rätt ont i tassarna har han märkt när han försökt!

Idag skulle det varit uppehåll och en tur till skogen är planerad men vi får se.......det finns ju inga dåliga väder bara dåliga kläder:)

Ha en härlig dag!

 

 


Inga bilder!!!!


Det är fel på min dator, jag får inte in några bilder på min älskade lilla Cross. För det kan väl aldrig vara så att jag är så trög att jag helt enkelt inte fattar ......

Men tänkte ändå skriva några rader om våran dag idag. Vi var nämeligen ute på brukshundsklubben och träffade ingen mindre än kennelmamman Ingrid med kamrater. Det var ett mycket kärt återseende och Cross var helt upp över sina (snart upprättstående) öron lycklig! Han följde Ingrid som en svans och den anknytning som  började bli stabil mellan oss, bleknade fort. Som jag skrivit tidigare så kom det alltså idag som ett brev på posten, han är ledarlös!

Jag fick en hel del bra tips när det gäller just anknytning och inkallning och Cross fick köra en sakövning. Efter ett par timmar i spöregnet så åkte vi hem och la oss på madrassen (där man sover stadigt nuförtiden). Han var hur gosig och mysig som helst. Tyvärr tog jag inga bilder, men det gjorde Ingrid så kika in på www.enduro.blogg.se

Nästa helg är det valpträff för c-kullen. Vi verkar inte bli så många, men ska bli kanonkul ändå!

Ha en trevlig lördagkväll (alla mina 7 läsare). För oss blir det en lugn tvkväll med hämtmat och kanske ett glas rött!


 
 


Massor av bus och ledarlös?


Det går rätt vilt till när två vargar busar!


Björn med favoritleksaken som ingen får röra.....


...utom Cross då!

Idag är ytteligare en härlig vår dag! Tänk att skaffa valp mitt i vintern....hmm..är glad att vi inte gjorde det.

Förutom att vi fortfarande håller på att lära känna varann, träna inkallning, koppel,etc så har jag märkt att Cross faktiskt inte har en aning om vem som är hans ledare. Han drar sig lika mycket till min man som till mig. Trots att det är jag som sköter all träning (förutom ett litet korvspår som min man la ut som gick superbra), ger mat, pysslar om och framförallt går ut flera gånger i den ännu svinkalla natten för att lilla herrn ska kissa! Såg en artikel i härliga hund om hur man får en valp att dyrka dig. Ska nog läsa den nu! Eller är det någon som har något bra tips!


10 veckor och supertuff

Tjena grabben, jag heter Cross!

Så här såg det ut när Cross hälsade på våran Björn!

Vi har nu haft lilla Cross i snart två veckor. På nått sätt så går dagarna mycket fortare nu och det är minst sagt fullt upp med våran tuffing! För tuff är han och det gillar vi! Vi har ju en till tuffing här hemma som heter Björn och det går minst sagt vilt till när de två sätter igång. Björn låter honom hållas och till och med favoritleksaken har Cross fått tagit över. Men samtidigt som Cross är helt orädd och far runt som ett vilddjur och upptäcker allt (tex att det tar 1 sekund att bita av en sladd som matte har glömt lägga undan!) så är han mycket lyhörd och pigg på det som vi hittar på åt honom.

Grannarna tittar lite skumt över villahäckarna när jag skriker CROSS HIT, och sen sticker iväg och gömmer mig bakom husknuten :). Oftast kommer han....men ibland har han annat för sig.

Varje dag koppeltränar vi en stund i området. Han accepterar helt sitt halsband nu och följer väl med skapligt. Även där ser jag ett och annat ögonbryn höjt hos grannarna......kom då Cross, ja vad du är duktig, kom då, ja kom då, Cross (godisgivande), här killen, ja, kom då......håller inte alla på så???

Välkommen till bloggen om Cross!

 

Den här bloggen kommer handla om vår valp, Cross! Om hur vi uppfostrar och tränar honom men också om allt annat som händer när man blivit med valp!


RSS 2.0