Söta drömmar!

Har en ny taktik när det gäller Cross och hans träning. Istället för att få panik över att jag inte varit iväg någonstans i flera timmar och punkttränat lydnad, spår, upplet......, så tränar vi hela dagarna! Fast det kanske blir 1 timme totalt under en hel dag, fast utspritt....ja, ni fattar.

Och det börjar faktiskt ge resultat! Igår hade vi min syster och hennes man på besök. Cross for runt som en annan tornado när han skulle hälsa. Gjorde en lite tendens till att vilja hoppa upp på min kära syster och hennes make, men nöjde sig med att fara runt, vifta på svansen, slicka på dem, lägga sig på rygg.....ja ett helt hälsningspaket från en valp kan man säga :)

Cross brukar ha lite svårt att lyssna på mig när vi har gäster.....eller rättare sagt han skiter fullständigt i vad jag har att säga! Meeeeeeen igår sa jag till honom: SITT! Och han satte sig!!! Blev väl lite halvstolt över grabben! Min Cross....så lydig :). Framför andra dessutom........

När gästerna gått och vi plockade undan i köket, hör vi något som gnyr ute i trädgården. jag far ut och där ligger han, älsklings sötnosen mitt på gräset och drömmer så det står härliga till! Benen far som trumpinnar och hela han rycker. Faktiskt första gången som jag hör att han drömmer :) Sååååååå söt!!!Schhhhhhhhhh, han sover.....

Allt gott alla hunddiggare!

Alla har det inte lika bra!

Knappt hade jag skrivit klart mitt förra inlägg, så läser jag om en hund som blivit så vanvårdad av sin ägare att polisen fick föra den till avlivning. Vad är det för människor som gör så här mot oskyldiga djur! Jag blir så ledsen och arg........akta er om jag får tag er!!!!

*Snälla, alla ni som säljer hundar, ta ert ansvar!!!!

*Misstänker du att något djur inte har det bra....ANMÄL!!!


Visst förlåter jag dig matte...


Jag förlåter dig matte, för att du ljög för min uppfödare när du köpte mig, och påstod att du skulle vara hemma och sköta mig.


Jag förlåter dig matte, för att du sedan lämnade mig ensam i min otrygghet elva timmar om dagen.


Jag förlåter dig matte, för alla hårda ord när någon granne klagat över att jag tjutit efter dig i min längtan.


Jag förlåter dig matte, för din ilska över söndertuggade skor, möbler och kläder som jag tröstat mig med i min ensamhet.


Jag förlåter dig matte, för din falska stolthet och egoism, som fått dig att avstå från att söka ett nytt, hundvänligare hem åt mig.


Jag förlåter dig matte, för din oförstående inställning till hundars liv... Jag älskar dig matte, men älskar du mig?
 

Bästa vänner!

Jag tror att alla behöver en bästa vän, någon som alltid finns där. Cross har en sådan bästa vän, en människovän (jag, såklart) och så våran Björn. En bättre vän kunde inte Cross ha fått. Björn har, sedan Cross kom till oss, stått pall för det mesta som Cross utsatt honom för. Inte ens sina gamla favoritleksaker fick Björn ha kvar, nepp de tillhör Cross nu :).

Vi tar det från början........- Okej, vem är du?
- Cross, heter jag!Man kan väl säga att Cross satte igång och bossa direkt!

Den ska jag ha, tänkte Cross.Hehe.......

Men det där var ett tag sen nu. Snart blir Cross 6 månader! Så stor han börjar att bli. Minns knappt när han var sådär liten. Mycket har hänt sedan han bet på allt han kom över, kissade och bajsade överallt, helst på mattorna, snubblade över småpinnar och blev trött efter 5 minuterslek. För att inte tala om alla sladdar som han bet sönder!

Nu håller vi på att träna lydnad, spår, upplet och vardagshyffs för fullt! Cross har visat sig vara mycket duktig, uthållig och han har en personlighet som är helt outstanding, så himla go :).Vem kan motstå det här lilla söta fejset!!!

Tillbaka till bästa kompisen Björn, som alltid tittar till Cross.Trots att Cross bitit sönder delar av Björns Biabädd, så delar Björn gärna med sig av sin favoritplats. Det är väl det vänner är till för.........;)

Den här veckan har jag fokuserat på en sak när det gäller Cross träning...ATT HAN SKA SLUTA HOPPA UPP PÅ ALLA HAN MÖTER!!! Grabben börjar bli stor nu och han bjudit upp till lite kamp med mig, men det hade han inget för lilla plutten, ne ne!

Allt gott till er alla och pussa era hundar!!!

RSS 2.0